Kapcsolat – Rólunk

Bemutatkozás, ars poetica:

Kedves Érdeklődő, Látogató, lehetséges vagy volt Megrendelőm! Várnai Bence tervező építészmérnök vagyok. A szakmában viszonylag fiatal, 5 év intenzív tervezési tapasztalattal rendelkező, ambíciózus fiatalember. A honlapom célja eddigi látványosabb munkáim bemutatása. Az Archmodul szó egy általam kitalált szóösszetételből keletkezett rövidítés. Arch = Architecture, azaz építészet, angol szó első szótagjából, valamint a Modul, azaz Modulor szó rövidítésének összevonásából áll.

Arch + Modul = Archmodul

A Modulor szót Le Corbusier, híres építész találta ki. Lényege az emberi test arányainak alapul vétele a tervezésben. Fő tervezési szempontom ezek alapján, hogy olyan tereket és helyiségeket (helyiségkapcsolatokat) alakítok ki, ahol az ember jól érzi magát és funkcionálisan használhatóak, legyen szó akár családi házról, egészen irodaépületeken át különböző sportlétesítményekig.

Ez nem jelent végletekbe menő leegyszerűsödést, vagy eltávolodást az észszerű és esztétikus kialakításától, sokkal inkább egy megrendelőbarát gondolkodást, és a beruházó elképzeléseinek és igényeinek megfelelő összhangját. Építész látásmódom és tervezési módszerem továbbá igyekszik igazodni a helyi adottságokhoz (a hely szelleméhez) és nem próbál meg beleerőltetni a helyszínhez nem illő elemeket. Tervezési stílusom ennek ellenére nem válogat, szívesen készítek modernista épületet egészen az organikus jellemzőkön át, melyek valahol, véleményem szerint kiválóan ötvözhetőek.

Bízom benne, hogy jövőbeli megrendelőimmel jól meg fogom találni a közös hangot, legyen szó akár szakmáról, akár a mindennapi élet dolgairól.

Elsajátított tudás:

2012 - 2015 Kós Károly Egyesülés: Vándoriskola:
Vándoréveim alatt a különböző állomásaim a következőképpen alakultak:

1. Budapest, Kvadrum Építész Iroda, ahol Zsigmond László volt a mesterem. Racionális építészetet és precizitást tanultam tőle.
2. Budapest, Axis Építész Iroda, ahol Salamin Ferenctől enyhén romantikus építészetet, erősebb organikus hatással fűszerezve sajátítottam el.
3. Budapest, Belügyminisztérium. Az akkor főépítész Nagy Ervin mellett széles látókört, nagyvonalúságot és Makovecz Imre iránti odaadást tehettem magamévá.
4. Csíkszereda, Esztány Stúdió Építésziroda, Esztány Győző mesterem mellett az erdélyi népi hagyományok tisztelete, őrzése, a hely szellemének építészetben való elsajátítását tanulhattam el.
5. Budapest, Triskell Építész Iroda, Csernyus Lőrinc személyében egy kiváló rajzi és lexikális tudással rendelkező embert ismerhettem meg, - akinél sokat fejlődött szabadkézi rajztudásom - és az organikus építészet elsajátításának fortélyait.
6. Budapest, Felvidéki Építész Műhely, Eszenyi Ákos felvidéki és balatonfelvidéki munkáinak megismerése és közös munkáink mellett itt váltam önálló építésszé, tanultam meg a vállalkozás nehézségeit, rejtelmeit és fortélyait.

Fő tevékenységek:

- vázlattervek, engedélyezési- és kiviteli tervek készítése
- adminisztráció és társtervezők koordinálása
- 3D modell készítése, 3D épületbejárás készítése
- teljes tervdokumentáció nyomtatása, publikálása
- esettanulmányok készítése
- felmérési tervek készítése
- képszerkesztés, videószerkesztés, design feladatok
- webdesign feladatok

Képességek:

Nyelvtudás:
- magyar: anyanyelv
- angol: középhaladó (olvasás, beszéd), középkezdő (írás)
- német: Goethe Institute Komplex középfokú C típusú nyelvvizsga
Gyorsgépelés: haladó

Számítógépes ismeretek:

- Microsoft Word, Microsoft Excel,
- Microsoft PowerPoint, ArchiCad20
- AutoCad 2017, Adobe Photoshop CC
- Pinnacle Studio 17, Adobe Lightroom CC
- Artlantis Studio 6, Adobe Acrobat 11
- Rhinoceros 5.0, Nik Software Snapseed

Kapcsolat: